onsdag 13 maj 2009

Britneys VIP-biljetter klassindelar målgrupperna

Jag är många gånger en trendjunkie. Den senaste "rätta grejen" har jag blivit aktiv i utan att vara medveten om att fenomenet trendiserats. Häromdagen släpptes biljetterna till Britney Spears konsert i Globen den 13 juli. Och till detta då även VIP-biljetterna. Och jag är numer en ägare till 9000 kronors-variant. Sjukt.

Vad som jag ser som beklämmande är det faktum att man nu måste vara höginkomsttagare - eller ha ett kreditkort som undertecknad - för att kunna få en häftig musikupplevelse. Här försvinner då möjligheten för kidz, arbetslösa, deltidare, människor med familj och ja... gemeneman faktiskt. Helt plöstligt har klass blivit avgörande för att gå på konsert.

Britney byggdes upp till den popikon hon är, av barn och ungdomar. Det är främst de som köpt hennes skivor, satt upp hennes affischer och köpt biljett till hennes konserter. Men det är inte de som nu får skörda frukten och bjudas på en upplevelse utöver det vanliga. Beklämmande.

4 kommentarer:

Madde sa...

Herrejävlar! 9000kr! Att du lägger pengar på det skiter jag fullständigt i. Men att en biljett för att se en artist kostar så mycket är sjukt. Det är mer än va vissa har att leva på under en månad. Och vad ingår egentligen i VIP-biljetten?

Madde sa...

Va fin din nya profilbild är.

Anonym sa...

Vad innebär vip-biljetten då?

Sari sa...

9000 kr för en VIP biljett är en ofantlig summa...men tycker hennes konsertbiljetter denna gång var riktigt dyra ! Förstår inte varför de kostar som de gör...är det hon som satt prislappen elr som ngn comeback trix? Jag var på Beyónces nyligen och hon snålade inte med effekter e.dy, vi satt på schyssta 3e raden och biljetterna kostade inte ens tusenlappen. Wierd wierd..
Nu prioriterade jag också bort Britney pga dyra priset - Oops där rök ett fans typ.