onsdag 8 juli 2009

Amelia Adamo har hamnat i könsfällan


Jag blir otroligt provocerad när jag läser artikeln i Expressen om Amelia Adamos utvik i senaste nummret av M-magasin.

- Jag vill sätta rampljus på kvinnor som gör en samhällelig insats, för att de ska bli mer attraktiva, säger Amelia Adamo.

Och pang så är vi i könsfällan ännu en gång. Amelia Adamos tanke är behjärtlig, men skjuter helt fel. Hon vill visa att gruppen 50 taggare inte är lika intressant som plagget du har längst in i garderoben, men typ glömt att du äger. Hon gör detta med nakenhet. Vilket är otroligt typiskt. VARFÖR ska kvinnor behöva vika ut sig för att generera uppmärksamhet? Varför räcker det inte med att ha smartness och känsla?

Dessutom undrar jag om det hade blivit ett omslag om det inte vore så att Amelia Adamo är en väldigt fit dam. Hade hon uppmärksammat de smarta kvinnorna genom en mindre normativ utvikningskvinna?

2 kommentarer:

Annie sa...

Jag hörde en intervju med A.A på P4i veckan. Den handlade just om hennes utvik och jag blev också en aning besviken. Jag brukar alltid tänka att "äldre" kvinnor är en förebild för att de accepterat sig själva och många gånger älskar sina kroppar, vilket vi "yngre" glömmer bort att göra. Att man sedan måste fram med huden är ett steg bakåt i utvecklingen. Tror att en apa får bli min nya förebild, för hur mycket kläder de än droppar så täcker pälsen allt.
Fan tror jag ska bli en apa i mitt nästa liv..

rocc sa...

Skriver du bara att du blir provocerad eller blir du verkligen provocerad över sådana artiklar? Då är det hög tid att du lär dig att prioritera.

Med vänliga hälsningar