torsdag 12 mars 2009

Beklämmande syn på prostitution

Läser en debattartikel av Benny HolmbergNewsmill och håller på att gå upp i atomer. Herr Holmberg progagerar för prostitution med den klassiska ingångsvinkeln om lust. Och de hinder som människor kan möta som begränsar möjligheten att leva ut sin sexualitet.

Med funktions- mentala- och sociala hinder som täckmantel menar Benny Holmberg att sexualiteten måste få utrymme - och lösningen ska sitta i möjligheten att köpa sex. Vi får också en berättelse från hans eget liv där man får ta del av det hårda sjömansliv han levt och hur fruktansvärt tufft det var för dessa manliga ting att stå utan sex. Lusten gjorde helt enkelt att de var tvugna att köpa sexuella tjänster av kvinnor/flickor.

Han insinuerar också på att han bidrar till något bra i och med sin handling då flickan faktiskt gör en inkomst, hon som ju har så tuffa livsförhållanden...

Ingenstans har han glasögon att se det som verkligen är problemet. Att vi har samhällskulturer som accepterar att människor är tvungna att sälja sina kroppar för att överleva. Att vi har män (de är överrepresenterade i statistiken) som utan att blinka anser sig kunna knulla unga kvinnor och utnyttja deras utsatthet.

Att man inte som man kan stå emot den sexuella lusten är ett av grundargumenten som präglar detta patriakala samhälle när det också kommer till våldtäkter - hur många gånger har man inte hört att hånglet slutade med tilltvingat sex - hon hade ju hetsat upp honom, och får därmed skylla sig själv.

Benny Holmberg drar i sin krönika alla män över en kam. För tydligen har män inga spärrar, utan måste leva ut sin lust för att må bra. Vilket skämt. Jag hoppas verkligen Sveriges män ställer sig enade och vägrar gå med på att bli utmålade som djur som inte kan stå emot en pockade kåthet.

Sex är ingen rättighet Benny Holmberg.
Sex är en handling på lika villkor.
Prostitution är aldrig på lika villkor.

Inga kommentarer: