tisdag 3 mars 2009

IF Metall gräver fackets grav

Så har då det otänkbara skett. IF Metall har i den desperation som uppstått i och med finanskrisen greppat spaden och påbörjat fackförbundens grav.

IF Metall har valt att gå emot den absolut viktigaste principen i den solidariska tanken som facket bygger på - att aldrig acceptera lönedumpningar. Detta är den framgång som arbetsgivarsidan kämpat sig blodiga för under alla år.

Konsekvensen kommer inte vänta på sig. Förutom hur detta drabbar medlemmarna i IF Metall personligen med lägre pension och vid sjukdom eller arbetslöshet lägre ersättning, så kommer detta skapa den atmosfär som bygger på att arbetsgivarna överlag kommer ställa jobb mot lön och samhällets löner sjunker.

Detta är lika revolutionerande och befängt som att Nykterhetsrörelsen skulle införa undantagstillstånd för alkoholförtäring under vissa omständigheter - exempelvis personlig kris, då alkoholen tillfälligt skulle kunna bli en flykt. En livs- och samhällsförödande syn. Precis som IF Metalls "lösning".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med.

Madelene sa...

Nu tycker jag absolut inte att man ska lönedumpa. Men kunde inte en majoritet i aftonbladets "undersökning" tänka sig att sänka sina löner för att behålla sina samt medarbetares jobb? Och det får väl ändå ses som väldigt solidariskt:)

Anonym sa...

Jag föreslår att vi som är medlem i IF metall skall kräva Löfvens avgång. Han skulle ha väntat ut regeringen agerande istället. Reinfeldt hr suttit och passat medans Löfven har spelat med medlemmarnas pengar. Förmodligen så firade dom detta klavertramp med skinntårta och champagne

Anonym sa...

Ni har så rätt allihop. Detta är fullkomligt vansinne. Kan inte Lövfen " DET FACKLIGA LÖFTET "