söndag 19 april 2009

Magdalena Ribbing - Förlåt mig!

Vi kunde i veckan läsa i gratistidningen Metro att trasiga jeans ännu en gång är heta på trendhimlen. Men det var tydligen inte helt oproblematiskt. För trots het trendkänsla kan inte vem som helst bära jeans med håligheter. Det handlar inte bara om person, utan också ålder.

Trendgurun Ebba von Sydow beklagar känslan över att behöva ålderskategorisera och menar att det främst handlar om mental ålder, men att gränsen ändå fysiskt går vid 40 år.
Magdalena Ribbing som konsulterar svenska folket i vett och etikett är betydligt negativare och menar på att trasiga jeans är så fånigt så att dessa inte ska bäras av människor över 15 bast. Om man nu inte desperat vill se ut som en tonåring det vill säga.

Så nu står jag här med svansen mellan benen. Magdalena Ribbing säger att jag tillhör en desperat och omogon skara. Det enda jag kan göra är att be om ursäkt för att jag bryter mot denna etiska klädnorm. Förlåt mig Magdalena Ribbing! Förlåt mig.

1 kommentar:

Madde sa...

Kan hålla med Ebba von Sydow om att det finns en gräns då man inte "ska" bära vissa kläder. Men passar det bara med personens stil i övrigt så är det ju inga problem.

Du har ju långt till åldersstrecket för att det ska vara oaccetabelt så du behöver ju inte oroa dig:)