lördag 17 april 2010

Guldägg och silverägg för How Hetero


How Hetero startade sin revolution i världen i juli 2009. Efter det har hundratusentals människor runt om i världen scannat av sin och andras Twitter, kollat av hur hetero deras Spotify-listor och bilder är samt hur många procent av normen som ens Facebook-vänner gör en.

I torsdagskväll fick jag ta emot Sveriges finaste reklampris för kampanjen.
Ett guldägg i katergorin Media och ett silverägg i PR. Man kan säga att jag flippade rejält. För de dödliga som inte fick ta del av tacktalet så kan vinnarintervjun efter ge en viss indikation på hur jag var innan.

How Hetero blev också i veckan nominerad i The Webby Awards, webbvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. De nominerade bidragen kommer att bedömas av ”The academy” som består av 750 kreatörer, entreprenörer, regissörer och musiker. Bland jurymedlemmarna finns artisterna Beck och David Bowie, superentreprenören Richard Branson och Simpsonskaparen Matt Groening. De nominerade bidragen kommer också att bedömas av hundratusentals webbintresserade i Peoples Choice Award. Se till att rösta.

Det är slående med alla fantastiska priser och nomineringar. Åkestam Holst lyckades skapa en kampanj som verkligen lyft samhällsdebatten kring heteronormen. Även internationellt. För mig har samarbetet med Åkestam Holst varit enormt utvecklade både som person och yrkesmänniska. Därför kommer jag kommer också att avsluta detta blogginlägg med att tacka alla som gjorde How Hetero så framgångsrik.

Fredrik Widén, Martin Cedergren, Bella Lagerquist, Lars Baecklund, Monica Born, Andreas Ullenius, Kalle Åkestam, Jocke Labraaten, Yvan Archimbaud.
Jag vill också tacka Spotify, produktionsbolagen River Cresco, Thompson och The Brewery samt min fantastiska pressgrupp Hanna Freij, Annika Ilmoni, Tess Lindberg, Alva Nilsson och världens bästa assistent Linda Sundh.

Till sist har jag sparat de som verkligen gjort det möjligt för mig att nu vara ägginnehavare. Det är alla som twittrat, facebookat, bloggat och på andra sätt spridit How Hetero över hela världen. Tack.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänkte, det är roligt med en frågelåda på bloggen. På www.valresultatet.se kan man göra en, använder själv den. Tycker den fungerar jättebra! Tänkte bara som värdefullt tips. Besök gärna min blogg också :)

finns exempel på valresultatet.blogg.se
kram