fredag 8 augusti 2008

Bittra fittor

Maria Sveland, also known as Bitterfittan, och journalisten Åsa Mattsson hade ett fantastiskt samtal i morse på Gomorron Sverige i SVT om jämställdhet och hur de patriakala strukturerna påverkar oss, oavsett hur medvetna vi är om dess förekomst. Diskussionen rörde också hur vi människor reagerar aggressivt i frågan då vi vill mena på att denna könsmaktsordning inte alls existerar i våra egna personliga hem. Samma reaktion möter frågan om alkoholkonsumtionen och bilden av densamma.
Det som blir nära blir per automatik skrämmande.
________________________________________________

Charlotta Flinkenberg hoppar av lycka på sin blogg då hon blivit förärad en häckling på Youtube. Detta är, enligt henne själv, beviset på att hon slagit igenom.
________________________________________________

Lindsay Lohan funderar på att skrida till bröllop med den samkönade Sam. Fadern Hennes vägrar följa Lindsay till altaret med hänvisning till Fader Vår. Jag vill minnas att Jesus var den fördömda i Bibeln och försökte få upp människors ögon för alla människors lika värde och ett icke fördömande levnadssätt.
________________________________________________

Såg att Kicki Norman och Charlotta Flinkenberg slagit sina Chica påsar ihop ännu en gång. Kan inte låta bli att lyfta delar ur våra tidigare bataljer. Igen.
________________________________________________

Roligaste radioreklamen för dagen står Metro bakom, med syfte att lyfta deras OS-bevakning.
_________________________________________________

Sara-Claes är man, heterosexuell och transvestit.
Nu är han i Piteå för att föreläsa i frågan om samhällets syn på möjligheten att ge utlopp för fler könsuttryck än enbart det biologiska.
Jag är uppvuxen i Piteå och valde att lämna staden vid 16 års ålder då jag kände att jag inte passade in i ramen som någon, någonstans skapat. Piteå har, som många andra småstäder, präglats av rasistiska och andra fördomsfulla åsikter. Därför tycker jag att det är helt fantastiskt att se att denna fråga lyfts på den välbesökta Noliamässan.
_________________________________________________

Galnaste rapporten idag kom då regeringen meddelar att de ska spara in tre miljarder kronor på de funktionshindrade. Go regeringen! Vad kan vara smartare än att spara in på de mest utsatta i samhället, som dessutom inte har förmågan att protestera. Var det någon som sa Kina?
_________________________________________________

Inga kommentarer: