söndag 16 november 2008

Erik & Mackan super och garvar hela vägen till banken

Erik och Mackan är tv-sjärnor i TV6:s program med samma namn. Ikväll testade männen - som bär en tydlig vilja att bli de nya Filip & Fredrik - sätt att bli av med sin baksmälla. Och för en baksmälla krävs en fylla. En fylla som vi som tittare såklart får följa step by step i dess uppbyggnad. Grabbarna garvar, dricker, garvar igen, dricker mer och inslaget är fenomenalt gjort. Jag skulle tro att majoriteten av tv-tittarna drar på smilbanden ett par gånger. Ett fåtal ser den problematik som kommer i kölvatnnet av denna typ av inslag. För om Erik & Mackan, Filip & Fredrik och resten av majoritetskändisvärlden skildrar alkohol som värsta coola grejen antar jag att det är så. För allt som visas i TV är ju sant. I alla fall är det det de vill få oss att tro.

2 kommentarer:

PM sa...

Hade du tittat lite mer uppmärksamt hade du sett att alkoholläkaren klipptes in med jämna mellanrum och uttalade sig om vilka skador alkoholen för med sig. Kontentan av bakfylletestet var dessutom att det enda som hjälper mot bakfylla är att inte dricka. Programmet lyckades att vara lika delar underhållande och informativt . Vilket i sig är ganska unikt inom svensk teve.

Freddie sa...

Nu såg jag inte Erik & Mackan, däremot Fredrik & Filip på deras lilla fylleslag. Jag kan inte tänka mig att det hade någon direkt uppmuntrande effekt, när jag såg det ville jag bara bli nykterist.