söndag 1 februari 2009

Cissi Wallin kommer rocka alkoholfrågan

Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) arbetar med att synliggöra alkoholens negativa konsekvenser i samhället. Ja, det är i alla fall en av de saker som är organisationens uppgifter. En uppgift de misslyckats fatalt med. Enligt mig.

Mellan 2003-2006 var jag själv en av de anställda på förbundskansliet i Stockholm. Jag var projektledare och redaktör för den mediegranskande sajten Sanning&Konsekvens. Ett projekt som jobbade just med synliggörande - och som tvingade upp sakfrågan om medias glorifiering av alkohol och andra droger och vilket ansvar de bär i vinklingarna.

Sanning&Konsekvens skapade snackisar och UNF var en aktiv aktör i mediedebatten. Projektet var sjukt lyckat, kan jag säga utan att vara det minsta blygsam. Men sedan har det varit oerhört tyst kring förbundet, och "min" sakfråga har helt dött i debatten efter att Sanning&Konsekvens mötte sitt projektslut.

Jag brinner för frågan om alkoholens konsekvenser i samhället. Och främst att diskutera mediebilden av den. Därför har jag också känt mig beklämd av att UNF inte lyckats stå mer på barrikaden.

Men detta kommer att förändras nu. Det är jag helt säker på. En av mina kröniköridoler, Cissi Wallin, är nämligen ny drogpolitisk-/pressekreterare på förbundet och jag är övertygad om att nu kommer det att börja bullra kring alkoholfrågan igen. Lovely!

1 kommentar:

Cissi Wallin sa...

Tusen tack för peppen! Jag gillade sanning&konsekvens starkt och skall göra mitt allra yttersta för att blåsa liv i det som dessvärre gått i lite ide pga olyckliga omständigheter. Hoppas vi hörs/springs på!