onsdag 24 juni 2009

Facket existerar inte i pr-bruset

Nästa vecka hägrar Sveriges opinionsbildare och elit på Gotland. Det är dags för den årliga Almedalsveckan där det gäller att frotera, pokulera och kopulera med så många som möjligt.

Pr-byrån Pronto passar på att skapa en snackis och introducera Almedalsindex. Under denna vecka pumpas så många nyheter ut att nöten att knäcka för alla som vill fram med sina sakfrågor alltid är hur man ska lyckas sticka ut i mängden. Prontos koncept med sitt Alemdalsindex innebär att besökarna under veckan ska kunna rösta fram vilken person de tycker är bäst på opinionsbildning. Av de nomineringar som kommit in fram tills imorgon väljs sedan 30 individer ut för att tävla om äran. Röstningen sker via sms och alla har chans att påverka så deras favorit går vinnande ur kampen.

De namn som nämnts är bland annat Blondinbella, pr-magneten Frank Andersson och TV4:s Anders Philblad. Någon från facket? Facket vem? Såklart inte. För ännu en gång fattar inte fackpamparna att de nya vindarna blåst upp och att du måste se till att finnas i medie- och pr-bruset och debattera, agera och integrera för din sak. Annars förblir du osynlig. Syns man så finns man. Men på Almedalen kan vi med andra ord förvänta oss den vanliga anonymiteten.

Inga kommentarer: