torsdag 11 december 2008

Stockholm City visar sin (NERD)iga nyhetsvärdering

Jag skulle ha skrivit detta inlägg redan för ett par dagar sedan då jag blev galen eftersom jag läste denna intervju - men tidsbristen åt upp minuterna.

I tisdagens Stockholm City fick vi ta del av Tara Moshizis pinsamma intervju med NERD. Ännu pinsammare är det faktum att chefredaktören faktiskt publicerade den.
Inför gruppens spelning i Sverige skulle pulsen tas på bandmedlemmen Shay Haley. Intervjun handlar uteslutande om glorifiering av alkohol och narkotika.

”Jag vill bli full i Sverige, blir man det på glögg?” lyder rubriken på artikeln. Och sedan går den i exakt samma stil. Inte någonstans problematiserar eller ifrågasätter Moshizi Shay Haley. Mest känns det som att hon just intervjuat sina husgudar och förälskat återger meningsbyggnad efter meningsbyggnad.

Så följer då standardfrågan; Vad spelar det för roll? Varför gör jag så stor grej av det?
Jo, för att detta är ett grymt (på alla sätt) samhällsproblem. Alkoholen är en sådan norm att folk blir tokiga så fort man ifrågasätter varför vi alltid måste fira/döva/socialisera oss med drogen. För att vi har 400 000 barn till missbrukare i Sverige. För att denna typ av intervju förstärker bilden av alkohol och marijuana som något självklart och oproblematiskt. För att det är ett skämt att så många gått på alkoholindustrins manipulering.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jämför inte Alkohol och marijuana din mupp.

röker du inte själv bör du varken ge någon råd eller kritisera.

Mike sa...

400.000 barn till missbrukare är detta dokumenterat??

För din räkning så har jag känt alkoliserade polischefer,kommunchefer,åklagare.n'nämndemän som dessutom dricker på arbetstid..

Om detta smygbeetende nu är så vanligt så skulle jag våga påstå att dina siffror suuger hårt.

Men för övrigt har du rätt och jag ber om ursäkt för mitt uppförande men rättfärdigheten och ilskan fick överhanden.

Haft så många vänner som dött i tunga droger och rattfylla du vet..

Petra sa...

Jag tanker vara sa plump och inte kommentera inlagget overhuvudtaget. Daremot maste jag fa papeka hur vacker du ar pa din nya bild.