onsdag 21 januari 2009

Katrin Zytomierska häcklar Blondinbella

Så får då Blondinbella kritik för att hon väljer att inte ställa upp i TV-programmen "Debatt" eller TV4:s "Kvällsöppet" där hon var inbjuden att gå i strid med Katrin Zytomierska i en diskussion kring vikthets.
Bloggdrottningarna har det hetaste bloggkriget just nu och rider på varandras höga besökarsiffor. Och bråket kretsar kring kilon.

Bloggkrigets bakgrund är att Katrin Zytomierska menar på att Blondinbella är en dubbelmoralist som jobbar emot samhällets bantarhets, men samtidigt bloggar om hur hon tränar ofta och gärna - med resultatet att hon minskat i vikt.

Blondinbella i sin tur menar att Katrin Zytomierska - tillsammans med Carolina Gynning - romantiserar bilden av att vara smal och att de som förebilder borde ta ett ansvar för att inte påverka unga tjejer på ett negativt sätt.

Jag tar verkligen den här frågan seriöst och har därför inte lust med att ställa upp i ett paj-kastningsprogram där jag får 10 minuter i tv och Janne Josefsson avbryter mig i hälften, eller bli kallad gris av Katrin i direktsändning, skriver Blondinbella på sin blogg.

Vilket också visar sig vara befogat då man på Katrin Zytomierskas blogg kan läsa;

/.../Blondinbella. Du är en hycklande lillgammal skitgris som ska ta och koppla av några kilo. /.../
/.../Att sträva efter att vara smal är inget fel. Tvärt om. Det är snyggt. /.../
/.../Den andra anledningen till att du ska hålla käften är att du är den människa i Sverige som förändrat sitt utseende mest av alla på kortast möjliga tid. Man känner ju för fan knappt igen dig längre. Från en halvmullig Miss Piggy till en spinkigare version av samma grisdocka. /.../

För mig är det helt sjukt att en 31-årig framgångsrik kvinna kan välja att benämna en annan framgångrik kvinna med ordet gris. Framförallt då detta handlar om en 18-årig tjej. Katrin Zytomierska utövar ännu en gång mobbing och detta är bara tragiskt. Hon får gärna lacka över Blondinbella och det faktum att Katrin i Blondinbellas blogg ges som exempel på vikthets. Katrin behöver inte hålla med. Men det är aldrig rätt att kränka en annan människa. Hur förbannad man än är.

2 kommentarer:

Madde sa...

Håller med om att en vuxen kvinna som "debatterar" på det sättet är tragiskt. Men håller med KZ i att blondinbella har förändras enormt mycket det senaste året. Enda skillnaden är att KZ, Gynning etc skriver om att de bantar/tränar medans blondinbella lämmnar den "infon" utanför bloggen. Vilket är bäst?

blondinbella sa...

Åh, vad bra du skriver! Du fick med en asbra rad i slutet.

Det är aldrig rätt att kränka en annan människa. Hur förbannad man än är. Tack för den. Hjälper verkligen!