onsdag 14 januari 2009

Lennart Sacrédeus - det var den sämsta bortförklaringen jag någonsin hört!

Lennart Sacrédeus - kristdemokrat. Och homofob. Mannen som nu är på agendan då Kristdemokraternas valberedning för EU-parlamentsvalet inte har honom på sin 50-i-topp-lista. Detta uppskattades varken av Sacrédeus själv eller några få av hans partikamrater.

Lennart Sacrédeus charmade Sverige då han jämförde könsneutrala äktenskap med att detta öppnade för kärleksrelationer med barn och djur. I september förra året uppmande jag KD att se över sitt eget parti och de konservativa åsikter som lyftes fram. Detta har nu skett. I alla fall i Sacrédeus-frågan.

Men riksdagsledamoten framhåller att han fortfarande står till förfogande då han är skyldig det till de som stödjer honom som namn på vallistan.
Då TV4:s och Politikerbloggens Anders Philblad frågar Sacrédeus om han ångrar uttalandet och anser sig behöva be om ursäkt är svaret;

Jag ångrar att jag uttalade mig om ett långsiktigt perspektiv som var onödigt.

Alla människor har gjort fel och ibland är man sin största kritiker.

Han svamlar om långsiktiga perspektiv, men tar inte avstånd från liknelsen han tidigare gjort. Och därmed har Sacrédeus också svarat på frågan - han står för uttalandet. Nu handlade det bara om att laga efter läge för att öka chansen till otaliga tur och retur-resor till Bryssel. Sorgligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske för att han faktiskt är trogen sina värderingar? Visst, man behöver såklart inte hålla med men det är inte mer komplicerat än att han spelar det politiska spelet. Just nu är det ju inte särskilt politiskt korrekt att ha negativa åsikter om homosexualitet och för att ha någon framtida politisk karriär är det väl bäst för honom att göra en så kallad pudel.

Fortsättningsvis kan det också vara bra för dig att sträcka ut din egen tolerans till andra människors politiska och religiösa värderingar, att uppmana kristdemokraterna att sluta vara konservativa är för mig, iofs underhållande, men framförallt väldigt intolerant.

Anonym sa...

Bilderna från palestina medierna inte vågar visa
http://smaklosa.blogspot.com/