lördag 13 september 2008

Rensa upp i de egna leden Kd

I dagens DN läser jag att Sverigedemokraterna kört en värvningsräd mot kristdemokraten Lennart Sacrédeus, i hopp om att få honom att byta parti inför nästa års EU-parlaments val. Han tackade för övrigt nej. Men är det inte dags att Kd och Göran Hägglund vaknar upp nu? Göran Hägglund förfasas över det faktum att Sd har så starka opinionssiffror - men kan uppenbarligen leva med det faktum att en stor del av hans egna partikamrater och väljare har samma typ av värderingar.
Nä Kristdemokraterna. Rensa upp i de egna leden nu och inse att er politik inte är verklighetsförankrad med det samhälle och de människor som är Sverige.
Satsa stenhårt på er familjepolitik. Men glöm det där med mamma, pappa, barn. En familj utgörs inte av det faktum att det är två föräldrar av olika kön. Det behöver inte ens vara två föräldrar - i både samkönade och olikkönade relationer är det vanligt att det finns fler än två viktiga vuxna. Och ibland finns det en. Föräldraskap har väldigt lite att göra med biologi eller att de som fungerar som föräldrar behöver basera det på en kärleksrelation med varandra.
Satsa på de äldre, satsa på barnen, satsa på de som har mer utsatta positioner i samhället. Men sätt på er glasögonen och för en politik i symbios med tidens verklighet.
De tomtar som kommer att rasa och lämna partiet kommer sannolikt att gå till Sd. Dessa personer vill väl ändå inte Kd ha oavsett? Och jag svär på att många fler kommer att joina ett parti som baseras på alla människors lika värde - det mantra som Jesus försökte lära er - än ett parti som stenhårt jobbar för exkluderande.

5 kommentarer:

Roger Svensson sa...

Varför i hela fridens namn skulle Kd vilja anamma din kulturmarxistisk agenda när deras existensberättigande bygger på att de är just ett värdekonservativt alternativt? Det är ungefär lika dumt som att en person som är för liberal marknadsekonomi på något sätt skulle tro att vänsterpartiet skulle vara intresserade av att anamma detta synsätt …

Jessica W Sandberg sa...

För att alla inom Kd inte baserar sina värderingar på den konservativa synen. Man skulle kunna kalla dem 'Nya Kd'. =)

Roger Svensson sa...

Om man nu inte har en värdekonservativ syn så finns det ju faktiskt redan ett flertal kulturradikala alternativ att rösta på. Kd har ju i princip inget att erbjuda som inte redan de andra partierna har om man överger sin konservativa värdegrund och jag ser dessutom absolut inte det önskvärda i att det skall bli ÄNNU mindre skillnad mellan partierna …

Tobias sa...

Kul att ni kulturmarxister aldrig ger er, Jessica. Däremot är det faktiskt så att sd har tagit flest väljare från s, inte kd. :-) Även en hel del från v och mp också.

Hammid sa...

Göran Hägglund påminner om en kulturmarxist…!

Och jag tycker chefen har rätt!
Gonatt gott folk!