fredag 26 september 2008

Tunga namn enar sig mot Liza Marklund och undrar; Hur kan du Liza?

I söndags bloggade jag om Liza Marklunds beslut att byta litterär agent till Niclas Salomonsson. Samme Niclas Salomonsson som blev ett namn på allas läppar i och med Unni Drougges bok 'Boven i mitt drama kallas kärlek'. En bok som skildrar kärleksförhållandet mellan dessa två och sedemera också Salomonssons tyranniska misshandel av Drougge. Liza Marklund som under många år i offentlighetens ljus kämpat mot mäns våld mot kvinnor valde trots detta Salomonsson till ny agent inför hennes USA-lansering.

Idag väljer några av landets tyngsta namn i kampen mot mäns våld mot kvinnor att i en debattartikel i Aftonbladet även de ställa samma fråga som jag gjorde till Liza Marklund; Hur tänker du Liza?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jessica!
Har alltid tyckt att du är intelligent och välinformerad. Att läsa det du skriver om Dregen, som ju är min make är väldigt tråkigt. Det är illa underbyggt och dessutom är klippet över 10 år gammalt. När det är upplagt på Youtube är en helt annan sak. Det hade gått att kontrollera detta om man velat.INNAN man skriver. Överskriften "Fucked up on coke", gör inte dig eller din journalistik rättvisa. Jag skulle aldrig gifta mig med en kokainmissbrukare och det är helt värdelöst att du som smart tjej inte kollar upp saker innan du skriver. Klippet är såklart fantastiskt fånigt och dumt, men de flesta människor i 20-års åldern gör lite taskiga val ibland. Att man inte kommenterar när Aftonbladet ringer upp är att värna om sitt privatliv. I det avseendet stöttar jag Dregen i alla lägen. Naturligtvis har det skvallrats om allt möjligt under årens lopp och jag brukar aldrig kommentera, eftersom det inte lönar sig att lägga energi på det. Att jag gör det nu är för att jag tidigare gillat det du gör oerhört mycket. Det gör mig förvånad att du av alla hoppar en karusell som denna.

Allt det bästa

Pernilla Andersson