onsdag 3 september 2008

Ett nej är inte alltid ett nej

Gång på gång sa kvinnan nej till sex. Snubben erkänner att så är fallet. Han medger också att han var tvungen att bända isär kvinnans ben.
Mölndals tingsrätt friar honom från våldtäkt.
Motiveringarna var bland annat att det dröjde till kvällen efter innan kvinnan anmälde våldtäkten samt att hon låg bredvid mannen i behå och trosor efter att hon sagt nej första gången, och därför är det rimligt av mannen att anta att hon ändrat sig.

Jag blir så förbannad. Att en person som blivit kränkt på det mest fruktansvärda sätt man kan tänka sig, är i chock och förmodligen badar i skuld och skam - inte springer till polisen är varken konstigt eller uppseendeväckande. Dessutom väljer man här att IQ-befria hela det manliga släktet och påstå att de inte förstår bättre än att ett nej bara är ett nej tills de tror att det är ett ja.

Det är intressant att det alltid är offret, som oftast är kvinna, är den som skuldbeläggs när den anmäler en våldtäkt. Vad hade hon på sig, hur många har hon haft sex med i sitt liv, hade hon druckit, är bara några av de frågor som ställs.
Och ingen av dem har relevans när det kommer till att ha blivit tvingad till sex mot sin vilja.
___________________________________________________

Att ungdomarna på Östermalm super mer än sina jämnåriga i andra stadsdelar är för mig ingen överraskning. Vart i Stockholm och Sverige lyser alkoholens skimmer starkast. Jo, på Stureplan, i Båstad och i Visby. Där unga, snygga och rika kidz hänger med eliten som ständigt tydliggör glorifieringen av alkohol och gör den till norm.
___________________________________________________

2 kommentarer:

Jossan sa...

Jag håller med du! You go girl! Sen måste jag säga - efter att ha botaniserat bland dina inlägg - att du är GRYM på att blogga! DU skriver kanonbra!
Kram

Anonym sa...

FAAN jag blir så jävla arg! Så jävla frustrerad på dagens samhälle. VAd krävs för att puckon ska första att ett nej alltid är ett nej....