måndag 28 juli 2008

Världen Idag våldtar Pride

Det är fascinerande vad Pride-firande skapar för reaktioner. Både hos media ocn enskilda personer.
Stockholm Pride som i år innehar EuroPride anordnar varje år en festival för att belysa hbt-personer, deras rättigheter och framförallt lyfta upp de rättigheter vi inte innehar.
Dagen och Världen Idag är tidningar som baseras på kristna värderingar. De mest extrema av värderingarna. Därför kan jag aldrig nog ofta poängtera att tro och religion per automatik inte betyder fördömande och inskränkthet.

På Världen Idags ledarsida huserar Ruben Agnarsson och förfasas över den bristande respekten för andra på Pride. Här syftar han alltså på andra såsom de människor som tycker att Pride är ett djävulens råtthål där alla knullar varandra kors och tvärs, i alla hål som går att återfinna på den mänskliga kroppen, och gärna med perversa tankar om djur och barn samtidigt.

"Någon insikt hos myndigheter och medier angående Pride-festivalens egotrippade verklighetsuppfattning har tyvärr än så länge inte infunnit sig, trots att både politiker och medier på senare tid ibland faktiskt klagat över den hårt drivna sexualiseringen i samhället."

De medier och personer som Ruben Agnarsson refererar till är den kristdemokratiske riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus som i förra veckan skrev en fråga till Kulturministern angående Prides påstådda censur av medier.
Och den media som belyst Pride-festivalen med skräck är inga mindre än...*trumvirvel*... Dagen och Världen Idag. Suprise, suprise.

Ledaren fortsätter i texten att återge kopplingen mellan Pride och de ökade sexualbrotten och våldtäkterna i samhället.
Det konstiga för mig att att människor faktiskt går på detta skitsnack. Att man skaffat sig sådana skygglappar att man helt ärligt tror på att kopplingen mellan att människor fritt ska få älska och/eller ha sex med vem man vill och att män överfaller och våldtar kvinnor.

En viktig parentes och förtydligande som går utanför Pride, är att de flesta våldtäkter sker i hemmet, där gärningspersonen är någon man känner. Detta gäller både de som valt en olikkönad relation som samkönad som multipla. Det finns män som våldtar män, kvinnor som våldtar kvinnor och sedan den varianten som har högst statistik: män som våldtar kvinnor.

Men inget av detta har att göra med att vara homosexuell, bisexuell eller transperson. Och det har inte ett jävla dugg att göra med Pride.

Inga kommentarer: