måndag 21 juli 2008

EuroPride fyller DN

EuroPride tar över världen... Eller i alla fall Dagens Nyheter (DN) som gjort värsta uppslagen på festivalen denna helg. Att en av fredagens coolaste personer, Anna Söderström, dessutom porträtterades i serien Dolda makhavare med rubriken "Sex är också politik" bekräftade hur långt vi kommit i Sverige gällande hbt-personers rättigheter. Men visst har vi lång väg kvar till heteronormens förgörande, framförallt när det kommer till vårt kära t i bokstavskombinationen.

DN gjorde för övrigt också en helt fantastisk grafisk formgivning över dagarna. Genomtänkt, smart och subtil. Kolla in människoprofilen... Ebba Berggren är kreatören.

2 kommentarer:

Anonym sa...

inlägg av ITALiENAREN:

"SEX ÄR OCKSÅ POLITIK"


... ja, i alla fall i SVERiGE! ,:-)

Sverige = homolandet ,:-)

Anonym sa...

Ja, man får väl säga att det är ett bra mediateam bakom pride. Men framför allt är det nog mediernas rädsla för att hamna i kylan som gör att man skapar utrymme för temat i sina publikationer. Jag tycker jämförelsen med Jesusmanifestationen är relevant - information gick ut, den som läste tidningen Dagen (bör man väl göra på redaktionerna?) kan inte ha missat t ex ett chartrat x2000-tåg till Stockholm och en premiärsamling som lockar 12000 till kungsträdgården. Nej, det är inte nyhetsvärdet som avgör medias val.