söndag 19 oktober 2008

Anser TV4 att Marcus Birro är mer värd än Idol-deltagarna?

Turerna kring Katrin Zytomierska fortsätter. Igår rapporterade media att KZ slutligen fått sparken efter sitt påhopp på Marcus Birro. Jag själv ifrågasatte TV4:s hyckleri och dubbelmoral då de var fullt medvetna om vad varumärket Katrin Zytomierska innefattar.

Avsked är nu istället timeout. Den tidigare bortplockade länken till Katrin Zytomierskas Idol-blogg är återinförd. Marcus Birro har fått ett personligt telefonsamtal där KZ kapitulerar och ber om ursäkt för att ha kallat honom fyllo och judehatare. Samtal kring programledarens framtid förs i korridorerna på kanalen.

Då vill jag införa en ny frågeställning kring ämnet. Hur kommer det sig att TV4 krissamtalar först efter en veckas medie- och tittarstorm? Råkar det ha någontíng att göra med att Marcus Birro själv är en känd och offentlig person? För uppenbarligen gick det bra att kalla Idol-deltagarna för bögig, tjockis och gammal tant - detta på en kanal som jobbar emot mobbning. Då hördes knappt ett vindsus från de ansvariga på mediekoncernen. Så attackeras då Birro på ett jävligt ugly sätt, hotar med polisanmälan och vips så händer saker.

Är det så att Marcus Birros känslor och upplevelser är mer värda - och mer kostnadsineffektiva rent mediemässigt - än Jespers, Loulous och Annas?

Inga kommentarer: