fredag 17 oktober 2008

Maila Jan Scherman och bli TV4:s nya Katrin Zytomierska

Diskussionerna kring Katrin Zytomierskas uttalande för en vecka sedan i Idol-eftersnacket är fortfarande en följetong i pressen. Självklart är det med syfte att dra läsare till papperstidning och sajt, men detta kan bli en viktig markering, eller icke-markering, när det kommer till mediepersoners och medieavsändares ansvar.

Marcus Birro som agerar bisittare i TV4:s Kvällsöppet - och som också kommenterade onsdagens debatt mellan KZ och Sara Damber - anser att Katrin ska plockas bort ur TV-rutan.

Katrin Zytomierska svarade med att på sin blogg kalla - den numera nyktre alkoholisten - Birro för fyllo.

Denne Birro är ett fyllo. Jag som trodde att det var nån skribent, journalist, en människa med hjärna. Närå! Detta är ett galet fyllo jag fått efter mig. Ett galet fyllo som vill dra lite nytta av min mediekarusell.

På TV4 ekar tystnaden. Kanalen väljer även de att avsäga sig ansvar. Programchefen på TV400, Christer Andersson säger till Aftonbladet:

– Vi tar avstånd från alla uttalanden som gör människor ledsna.

Men påpekar samtidigt att TV 400 valt Katrin för att de tror att hon kan utvecklas till en bra programledare.

Då undrar jag vad som definierar en bra programledare. Är det så pass cyniskt att det faktiskt i slutändan bara handlar om tittarsiffror och PR? Är kostnaden - med ledsna deltagare, upprörda tittare och en tragisk samhällssyn - så ringa när jämförelsen med uppmärksamheten kommer visa på ett positivt bokslut?

Enligt mig kan nog de flesta människor vara cyniska, ironiska eller elaka om de vill. Att det inte krävs mer för att bli programledare i en av Sveriges största mediekoncerner borde öppna dörren för merparten av svenska folket.
Så känner du att Du är den person som kan göra en Katrin Zytomierska, men ännu vassare, ännu elakare och är duktig på att krossa människors självbild eller självkänsla och därmed öka TV4:s medieutrymme? Maila då Jan Scherman, vd på TV4 AB; jan.scherman@tv4.se eller programdirektör Åsa Sjöberg; asa.sjoberg@tv4.se.

1 kommentar:

Bimbo Boy sa...

Väldigt bra skrivet! :) Skriv gärna på min namninsamling för att ta avstånd från den mobbning Katrin Zytomierska tillåts utöva i "Idol":
http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2509