söndag 19 oktober 2008

Maria Wetterstrand är min våta dröm

I all finanskris och mobbingsdiskussioner gällande partifärger och Idol-programledare kan jag inte annat än landa i tilltro till ett kommande regeringsalternativ i sossar, miljömuppar och kommunister. För ja, jag tror faktiskt att stormen inom Socialdemokraternas egna led och LO kommer att tvinga fram ett trepartisalternativ. Men det är en kommande (icke)-fråga.

I dagens Expressen intervjuas Maria Wetterstrand om miljö, EU och maktkåthet. Mest går jag igång på hennes snygga övergång från privatliv till att lyfta frågan om Miljöpartiet de Grönas motion om könsneutrala äktenskap. Detta leder sedan till rädslan över att fostra en homofob om hon släpper in sin son i ett hockey-omklädningsrum och de könsrollsmönster som även präglar killar.

För med medvetna regeringsbossar som kan se att Slitz cementerar könsroller likväl som Solo, att normbarriärerna måste krossas, med miljö, våld inom relationer, den utsatta i nålsögat och allas lika värde i fokus kommer Miljöpartiet att rula Sverige med vänner och fiender - alla med likartade värdegrunder.

Inga kommentarer: