måndag 20 oktober 2008

Papa Dee - överklaga eller erkänn i tystnad

Så har då domen mot Papa Dee a.k.a Daniel Wahlgren fallit. Dömd för ringa misshandel, av en oenig domstol, till dagsböter 70 á 120 kr d.v.s 8400 spänn. Ingen direkt svidande dom.

Hustrun Andrea valde tidigare idag på sin blogg att anklaga åklagaren för att bara vara ute efter att göra detta till ett publicitetsmål och Daniels ex utmålas som svartsjuk och hatisk, då hon vittnat om hur Wahlgren misshandlat även henne.

Nyheter24 har tagit del av förundersökningen som bland annat visar på de skador Andrea Wahlgren dokumenterades för;

Hudmissfärgningar på ländryggens nedre del, avskrapningar på högra skulderbladets övre och nedre del, på vänstra axelns baksida, till vänster om ryggens övre bröstkotor, på högra armbågen, på underarmen, på höger och vänster hand, på båda knäna, och högra låret. Jacket i huvudet såg ut som ett "s", och fick sys med elva stygn.

Skador som absolut kan åstadkommas själv genom att slänga sig in i väggar, golv och möbler. Men hur troligt är det? Det tyckte inte heller rättens ordförande samt en av nämndemännen.

En av bloggsfärens mest blåsta när det kommer till frågan om mäns våld mot kvinnor - och i synnerhet frågan kring Titos och Papa Dees skuld - menar på att de vittnen som vittnat mot Daniel Wahlgren bara gjort detta för att komma ut i rampljuset;

Vanligt folk, som vi i svänget kallar de gråa nollorna, diggar varje möjlighet att utöva makt över kändisarnas liv och öden (grymt fett att lämna vittnesmål som kan fälla självaste Papa Dee, eller hur?) och söker sig till rampljuset för rampljusets skull (grymt fett att lämna avgörande vittnesmål i en kändisrättegång).

Om nu Daniel Wahlgren verkligen är oskyldig förväntar jag mig att han överklagar till Hovrätten. Ingen snack kring om att lägga detta bakom sig för att det varit en sådan jobbig tid eller liknande. Överklaga eller var för evigt dömd av samhälle och domstol.

Inga kommentarer: